Laatst keek ik 1 tegen 100 en daar was een milieuvraag. Het ging er om wat voor stoffen in scrubmiddelen slecht zijn voor het milieu omdat ze niet uit het afvalwater gezuiverd kunnen worden. de antwoordmogelijkheden waren:
A aerosolen,
B iets anders,
C microbeads.
De kandidaat wist dat B het niet was, maar uiteindelijk moest hij een escape inzetten! Ongelofelijk dat veel mensen het niet weten. Eigenlijk ook raar dat het niet gezuiverd kan worden... Worden producten enkel gemaakt op basis van effectiviteit en pHneuraal enzo? Wordt er niet gekeken of het ook geen mlieuschade oplevert? Hoe is dat zo gekomen???
Wat ik ook vreemd vond bij de vraag was dat het ging over klimaat in het inleidende filmpje. Klimaatverandering lijkt in één adem genoemd te worden met milieu. Alsof ons leefklimaat het enige is van onze leefomgeving/ Luchtkwaliteit, geluid, water en bodem zijn toch ook belangrijk? Waarom gaan we ons zo op de temperatuur blind staren?
Ook bij dat programma over de jeugd van tegenwoordig werden jongeren gevraagd wat ze vonden van klimaatverandering en wat ze er tegen deden... Ja en dan komt afvalscheiden als voorbeeld, maar weten ze niet waarom ze het doen!? Hoe kan dat? Dat mensen niet weten waarom ze afval scheiden??? Het voorkomen van grondstofverspilling is misschien niet zo sexy als klimaatverandering, maar als zelfs een bank als ABN AMRO een reclame heeft over de circulaire economie dan zou je toch denken dat milieu gemeengoed is geworden.....
Geen opmerkingen:
Een reactie posten